Reseñas

“El rastre del llamp”, de Rebecca Roanhorse

Sinopsi: Mentre que pràcticament tot el món ha desaparegut per les inundacions d’una apocalipsi climàtica, Dinétah (antiga reserva navajo) ha renascut.

Els déus i els herois caminen entre el humans, però també els monstres.

La Maggie Hoskie és una matamonstres de Dinétah, una assassina amb poders sobrenaturals. Quan un poblat necessita ajuda per trobar una nena desapareguda, la Maggie és la seva última esperança, però el que descobreix del monstre és molt més espantós del que s’hauria pogut imaginar.

El rastre del llamp

Ressenya: Els amics de l’editorial Mai Més (podeu llegir aquí la ressenya d’Alba, d’Octavia Butler) inauguren la col·lecció Nüwa, dedicada a novetats internacionals i ben carregades de premis, dons en aquest cas El rastre del llamp ha resultat guanyadora dels premis Hugo i Nebula. Tota una carta de presentació llesta per sacsejar la nostra pila de llibres pendents i posar-se ben amunt.

El rastre del llamp (primera part de la saga “El sisè món”) ens presenta als seus personatges principals. Per una banda, tenim a la Maggie Hoskie, una caçadora de monstres. És inevitable, durant els primers compassos de la novel·la, pensar en una mena de Geralt de Rivia; rebutjada per molts dels habitants de Dinétah, amb habilitats per derrotar monstres poderosos i poca habilitat per fer amics. Però tindrà que aprendre a acceptar la companyia, i sobre tot l’ajuda, d’un noi: el Kai Arviso, un jove xaman.

Junts emprendran una perillosa missió i la jove tindrà que vèncer la resistència que oposa a confiar en algú altre si vol sobreviure i acomplir amb èxit els seus objectius. En un món que sobreviu dins els murs d’una reserva, les coses resultaran ser molt més sinistres del que esperen els dos joves.

Aquest volum, tot i ser el primer de la saga i clarament dedicat a introduir als lectors al seu univers, es tracta d’una lectura molt complerta. Particularment em va fascinar el món creat per l’autora, aquesta barreja de fantasia urbana, mitologia, acció desenfrenada, perillosos monstres, una protagonista forta i amb aquest tosc post apocalíptic que ajuda a maridar bé tots els ingredients.

Si bé El rastre del llamp es considera una novel·la juvenil, no creieu que està pas exempta de violència: les escenes de “sang i fetge”, plenes d’acció i molt ben narrades, ens portaran al centre mateix dels esdeveniments i ens faran passar les pàgines a un ritme accelerat. Precisament el ritme que te la història és en major part vertiginós, fent pensar que una saga de llibres com aquesta agrairia una adaptació a sèrie “de crispetes” feta per Netflix.

El desenvolupament de personatges és progressiu, però sense massa canvis sorprenents. La Maggie és un personatge solitari però amb una important falta d’afecte, i el Kai arriba en el moment oportú. És força evident que hi ha una trama romàntica en aquesta història, però per sort no és de les que fan posar els ulls en blanc constantment; tot i així, crec que hi ha moments de “pensaments” de la Maggie sobre aquest tema que em van sobrar en el desenvolupament de la trama. Res greu, i més tenint en compte que potser jo no sóc la persona més objectiva del univers en aquest tema. Si seguiu el blog, ja sabeu que les trames romàntiques en llibres de gènere, si no les espero com a part de la mateixa, m’acostumen a avorrir força aviat.

En resum: Tenim una novel·la molt interessant, amb una mitologia cuidada al detall (molt bona traducció de Scheherezade Surià) que en el fons el que fa és presentar l’escenari i personatges dels propers actes que espero ens porti amb aquesta qualitat, l’editorial Mai Més, ja que el final et deixa amb ganes de més. Puntuació: 4/5.

2 comentarios en ““El rastre del llamp”, de Rebecca Roanhorse”

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s