Reseñas

“Els assassinats de la Molly Southbourne”, de Tade Thompson

Sinopsi: Des que la Molly Southbourne té memòria, s’ha vist morir. Sempre que sagna, emergeix una altra Molly idèntica a ella i la motivació de destruir-la.
La Molly coneix totes les formes d’assassinar-se, però també sap que mentre visqui serà perseguida. Tant se val com de bé segueixi les normes, al final les Mollys la trobaran. Hi ha alguna manera de posar punt final a la marea de sang o acabarà morint a les mans d’una noia que sembla ella mateixa?

els assassinats de la molly

Ressenya: Primer llibre de la col·lecció Catxap de l’editorial Mai més. Aquí al blog hem pogut conèixer les obres Alba i El rastre del llamp. Pel que ja podeu intuir, la feina de l’equip de Mai Més m’ha agrada força. Si inclús ha fet que torni a agafar ganes de llegir en català!

Però anem per feina, que és parlar d’aquesta boja història de Tade Thompson, del que vam parlar aquí amb anterioritat sobre l’obra Rosalera. La idea base d’aquesta novelette és la que segueix: des que va nèixer, si la Molly sagna sigui pel motiu que sigui, una nova Molly, exactament igual a ella, apareixerà i voldrà acabar amb la seva vida.

La Molly viu amb el seus pares en una granja, i tot i que intenten protegir-la de si mateixa i preparar-la per tal que es pugui valdre per si mateixa. En breu ens queda clar que la seva no és la típica família, i menys quan és la mare la que li ensenya a desfer-se correctament d’un cadàver i s’intueix que tenen un passat força complex.

Aquest trencaclosques també amaga tota una sèrie d’anàlisi psicològic sobre el “jo” i tot el que hem de deixar enrere per poder avançar a la nostra vida. Tenint en compte que l’autor és psiquiatra, analitzar l’obra des d’aquesta perspectiva és un exercici que convida a una relectura amb més profunditat.

És difícil posar-li una categoria: ciència ficció, perquè en realitat ens està mostrant una distopia? Terror, doncs no deixa de causar neguit que la protagonista hagi de matar-se a si mateixa un cop rere l’altre? Inclús te part de thriller, especialment en la recta final que dona peu a que estem esperant amb moltes ganes la segona part d’aquesta història.

En resum: Amb traducció d’ Alexander Páez i una potent il·lustració de portada a càrrec de l’Alex Santalóaquesta novelette us farà donar-li un parell de voltes a diversos conceptes a un ritme trepidant. No la deixeu escapar. Puntuació: 4/5.

El pots aconseguir a la web de Mai Més.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s